Известие

Collapse
No announcement yet.

помощ проблем с паленето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помощ проблем с паленето

Имам Алфа-146 1.6 боксер
    Угасна в движение. При подаване на контакт не отива ток до бензиновата помпа и свети индикация дюза на таблото и не угасва Казаха ми че има шок-бутон за захранването Къде се намира? Откачах клемите на акумулатора за изчистване грешките на борд-компютъра но ефекта е същия Стартера върти но помпата не работи

Първоначално публикувано от dobri70 Покажи съобщение
    Имам Алфа-146 1.6 боксер
    Угасна в движение. При подаване на контакт не отива ток до бензиновата помпа и свети индикация дюза на таблото и не угасва Казаха ми че има шок-бутон за захранването Къде се намира? Откачах клемите на акумулатора за изчистване грешките на борд-компютъра но ефекта е същия Стартера върти но помпата не работи
    до свещите отива ли ток?

Comment

Да отива ток Колата припалва явно от изпаренията
      Last edited by dobri70; d.m.y г., 18:30.

Comment

Може да ти бяга налягането на горивото.Хубаво е да се замери,ама малко зор става,чак до горивния филтар се закача манометъра.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

"шок-бутон за захранването " ако е това което си мисля под предна лява седалка от страна на вратата ма май не се казваще точно така и освен това се задейства при удар
          ----------
          145 / 1.6 Boxer / 103hp--- ex
          156 1.8 ts -- momo салон , 99

Comment

шоковия датчик се задейства при по-сериозен удар или сътресение. при 146 тс бутона се намира под шофьорската седалка, има една напречна греда, закачен е на нея отпред. кутиятя е достатъчно голяма - горе-долу колкото 2 цигарени кутии. при боксерите не знам, но все пак провери.
            sigpic
            Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:34.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Предпазителя е проверен Горивния филтър е сменен Мерих напрежението на входа на самата помпа на буксата Нямам ел.схема и не знам кое е релето

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Там е!Как установихте че няма напрежение на помпата?Помпата се захранва от реле което храни и инжекторите.Има си и предпазител за тях.Намират се в черната кутийка в дясно от акомулаторът.Не е изключено и помпата да е загинала.Също е възможно и да се е задръстил горивният филтър.
                  Това да, но масата на помпата минава именно през този изключвател. Ако е задействал, логично е да не работи помпата.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:34.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                    X